'Ten Hag belangrijk bij Rangnick-vertrek: Nederlander bedankte voor samenwerking'

24 juni 2022 om 11:47

Erik ten Hag speelde een rol in het plotse vertrek van Ralf Rangnick. De manager zou nog twee jaar als adviseur dienen bij Manchester United, maar besloot daar van af te zien en zich volledig op de nationale ploeg van Oostenrijk te concentreren. 

Dat meldt ESPN. De voormalig trainer van Ajax zag een samenwerking met Rangnick niet zitten. Daarnaast zou de Duitser enkele uitspraken hebben gedaan die niet goed vielen bij de directie van United. Zo zei Rangnick onder meer dat the Red Devils het komende seizoen tien nieuwe spelers nodig hadden. Rangnick bevond zich al op glad ijs vóór de komst, maar bij de komst van Ten Hag viel de laatste druppel. 

Rangnick eiste namelijk een persoonlijk gesprek met Ten Hag voor de overdracht van het managerschap en dat zag de Nederlander niet zitten, die een telefonisch gesprek wilde voeren. Rangnick beleefde geen geweldige periode bij United: de club werd zesde en is daarom het komende seizoen veroordeeld tot de Europa League. Sterspeler Cristiano Ronaldo liet naar verluidt al doorschemeren dat hij vertrekt als de club geen grote aankopen doet.