Slot ziet PSV uitlopen: 'Op basis van vandaag geen eerlijke afspiegeling'

Slot baalt flink van nederlaag tegen PSV
3 december 2023 om 15:14
Laatste update: 3 december 2023 om 17:16

Arne Slot is goed ziek van de 1-2 nederlaag tegen PSV. De Feyenoord-trainer baalt van de manier waarop zijn ploeg de goals zondagmiddag weggaf.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar Ismael Saibari en Olivier Boscagli sloegen kort achter elkaar toe, waardoor PSV razendsnel uitliep op 0-2. "Je weet dat je in topwedstrijden accuraat en nauwkeurig moet zijn, tot de 0-1 waren we dat denk ik", vertelt Slot bij ESPN. "De manier waarop we deze wedstrijd hebben verloren is een kopie als tegen Atlético. De goals komen op een wel heel schlemielige wijze tegen ons."

"Bij de goals waren we iets te uitbundig, je moet niet zulke oplossingen bedenken", doelt Slot op het balverlies van Lutsharel Geertruida. "Na de loopactie en de pass van Bakayoko werden we verrast. Dat vond ik op dat moment wel sneu voor ons. De afgelopen week kregen we er ook twee tegen. Dat zijn dingen waarop topwedstrijden worden beslist."

Door de nederlaag is PSV uiteglopen tot tien punten van Feyenoord. "Tien punten eerlijke afspiegeling? Op basis van vandaag niet, maar wij speelden thuis en dat is ook een pré. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, dus dan is tien punten wat veel", aldus Slot.