Waar wordt Feyenoord - FC Volendam uitgezonden en hoe laat begint het duel?

7 december 2023 om 15:13
Laatste update: 7 december 2023 om 15:09

Feyenoord moet nog bekomen van de nederlaag tegen rivaal PSV, maar de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. In eigen huis nemen de Rotterdammers het op tegen de nummer zeventien FC Volendam. Hoe laat begint het duel, wat door de Europese verplichtingen naar voren is geschoven en waar wordt het live uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

Feyenoord werd in De Kuip aan de kant geschoven door PSV. Daarmee werd het gat tussen beide vergroot naar tien punten en moeten de manschappen van Arne Slot over de schouder gaan kijken naar de naderende concurentie. Vorige keer deed FC Volendam lang mee in de wedstrijd en leek de ploeg zelfs op weg naar één punt. Toch scoorde Damon Mirani in de 74ste minuut in het eigen doel waardoor de drie punten in Rotterdam bleven.

Op sportief vlak kreeg Feyenoord dus een tik afgelopen week, maar bij de club uit het vissersdorp is de chaos compleet. Het gehele bestuur werd ontslagen en daarna besloot ook het gehele 'Team Jonk' te vertrekken. Ook is De Kuip geen succesvolle plek voor FC Volendam. De laatste keer dat er werd gelijkgespeeld was in 1989. Toen eindigde het in 1-1. Eén seizoen eerder deed Volendam het nog beter. In 1988 werd er met 1-2 gewonnen.

Feyenoord - FC Volendam live op tv

De bal begint met rollen bij Feyenoord – FC Volendam op donderdag 7 december om 21:00 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn tevens verslag. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.