Bosz geeft blessure update over Schouten en Teze

Bosz geeft blessure update over Schouten en Teze: 'Dokters uitstekend gehandeld'

7 december 2023 om 18:41

Peter Bosz heeft voorafgaande van de aftrap tegen SC Heerenveen tegenover ESPN een update gegeven rond de blessures van Jerdy Schouten en Jordan Teze bij PSV. Met name Schouten was de grote afwezige in de basis van Bosz, waar Teze na een behoorlijke beuk tegen Feyenoord nog afwezig is. Bosz roemt dan ook het optreden van de medische staf van PSV.

Schouten ontbrak in de selectie bij PSV, maar wat er exact met hem aan de hand is, blijft onbekend. Bosz wil dan ook weinig kwijt over de middenvelder, die nog zou worden onderzocht in Eindhoven. Of het gaat om een ernstige blessure bij de middenvelder, lijkt niet het geval. "Ik hoop het niet. En verwacht ik ook niet", meent Bosz. De andere afwezigheid in de basisopstelling van de oefenmeester was Teze, die afgelopen zondag een behoorlijke beuk van Feyenoord-verdediger Quilindschy Hartman kreeg te verduren. "Ik denk dat de dokters dat bij ons uitstekend gezien hebben door hem er meteen af te halen", roemt Bosz de medische staf. "Als je de beelden ziet is dat helemaal terecht. Het gaat gelukkig goed met hem, wel wat hoofdpijn."

Teze kwam dit seizoen onder Bosz al 22 keer in actie, waarin de verdediger goed was voor vijf assists en één treffer. Voor Schouten staat de teller na zijn overstap naar PSV afgelopen zomer al op achttien wedstrijden, waarin de middenvelder één keer trefzeker was.