United bevestigt investeringsdeal met Ratcliffe: 'Club terug naar Europese top'

United bevestigt investeringsdeal met Ratcliffe
24 december 2023 om 17:09
Laatste update: 24 december 2023 om 17:11

Manchester United heeft na maandenlang touwtrekken een deal gesloten met Sir Jim Ratcliffe. De miljardair investeert ongeveer 300 miljoen euro in de club en krijgt daar een kwart van de aandelen voor. 

United liet eerder op de zondag al weten dat er een statement zou komen en om 17.00 uur was deze aanwezig. 'Manchester United heeft een akkoord bereikt met Sir Jim Ratcliffe, voorzitter van INEOS, om tot 25% van de aandelen in het bedrijf over te nemen. Ratcliffe zal het bedrag van 300 miljoen euro regelen voor toekomstige investeringen van Manchester United', valt te lezen op de clubsite

De Glazer-familie, die eigenaar zijn van United, lieten dit jaar weten de club in de verkoop te doen. Die wens werd echter in september teruggetrokken omdat de biedingen niet hoog genoeg waren. Ratcliffe streed maandenlang met Sheikh Jassim om (een deel van) de aandelen van United en de Britse ondernemen trekt aan het langste eind. 

De plannen van Ratcliffe en United lijken duidelijk. 'De ambitie van beide partijen is om een football operation van wereldklasse te creëeren. We willen allemaal United weer aan de top zien van het voetbal op Engels, Europees en wereldniveau', aldus United en Ratcliffe.