Goed nieuws voor Ten Hag en United: miljoenenovername officieel beklonken

De Premier League heeft de investering van Ratcliffe in Man United goedgekeurd
20 februari om 22:27
Laatste update: 20 februari om 22:27

Goed nieuws voor Manchester United en Erik ten Hag. Na de eerdere goedkeuring door de Premier League begin deze maand, is de overname door Sir Jim Ratcliffe nu dan eindelijk officieel beklonken. Met die update komt de club dinsdagavond zelf naar buiten. Alleen de FA, de Engelse voetbalbond, kon de deal nog in de weg zitten.

Het was al langer duidelijk dat Ratcliffe en Manchester United met elkaar in zee zouden gaan. De eigenaar van het welvarende bedrijf INEOS kwam eind 2023 al met de club tot een overeenstemming over de investering die hij wil doen. Het gaat om 25% van de aandelen van de club voor driehonderd miljoen dollar, wat omgerekend zo’n 280 miljoen euro is.

Vrijwel alle seinen stonden dus al op groen, helemaal toen ook de Premier League akkoord gaf. 'Sir Jim Ratcliffe’s aankoop van 25 procent van de aandelen van Manchester United voor een investering van driehonderd miljoen dollar is goedgekeurd door het bestuur van de Premier League', zo viel te lezen in het statement dat naar buiten werd gebracht.

Het besluit van de het bestuur van de Premier League was iets zijn waar Ten Hag in het bijzonder blij mee kon zijn. De Nederlandse manager ging onlangs nog in op de gesprekken die hij zelf al met Ratcliffe voerde. "Het kan ons alleen maar helpen en ondersteunen bij het behalen van onze doelen. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit", zo klonken de blije woorden van Ten Hag destijds al.

Update: Een week na de goedkeuring door de Premier League, zijn alle lichten op groen gezet en is de overname door Ratcliffe officieel beklonken. 'Manchester United is verheugd te kunnen bevestigen dat Sir Jim Ratcliffe overname van 27,7% in de club heeft afgerond. Dit na goedkeuring van alle voorwaarden, waaronder de FA en de Premier League', klonk het statement van de club.