Hierom wil Mbappé vertrekken bij PSG

Mbappé stelt PSG op de hoogte: hierom wil de Fransman vertrekken uit Parijs

15 februari om 19:15
Laatste update: 15 februari om 19:17

Kylian Mbappé laat er geen gras over groeien: de sterspeler van Paris Saint-Germain heeft nogmaals laten weten dat hij deze zomer wil vertrekken uit Parijs. De toekomst van Mbappé is al langere tijd onderwerp van gesprek, maar nu heeft de 25-jarige aanvaller de clubleiding geïnformeerd over zijn beslissing.

Het contract van Mbappé loopt komende zomer af en dus vangt PSG geen cent voor de wereldster. Real Madrid wordt al jarenlang in verband gebracht met de komst van de Franse aanvaller, en die transfermove lijkt dichterbij dan ooit. Mbappé transfereerde in 2018 van AS Monaco naar PSG en was in die tijd goed voor 243 goals en 105 assists in 290 duels.

Waarom wil Mbappé weg bij PSG?

Financieel zal Mbappé er niet op vooruitgaan bij een move naar een andere Europese grootmacht, maar de doelpuntenmachine heeft andere redenen waarom hij weg wil uit Parijs. Mbappé verwacht dat het winnen van de Champions League elders makkelijker te behalen is dan bij PSG en denkt ook meer kans te kunnen maken op de Gouden Bal als hij vertrekt uit de Franse Ligue 1.