Hierom maakt Mbappé zijn nieuwe club pas laat bekend

Hierom zal de bestemming van Mbappé pas aan het eind van het seizoen bekend worden

24 februari om 14:20
Laatste update: 24 februari om 14:20

Kylian Mbappé lijkt zijn carrière bij Real Madrid te gaan vervolgen. Al langer wordt gesuggereerd dat de Fransman de overstap zal maken naar de Spaanse hoofdstad. Toch zal een eventuele deal pas aan het einde van het seizoen officieel bekend worden gemaakt. 

Eerder wees Mbappé een contractvoorstel van zijn club Paris Saint-Germain af, waarmee duidelijk werd dat de Fransman Parijs aan het einde van dit seizoen gaat verlaten. Maandagochtend kwam naar buiten dat de aanvaller een contract zou hebben getekend in Madrid, waarmee hij na de zomer in het Santiago Bernabéu te bewonderen zal zijn.

Waarom zal de deal pas aan het einde van het seizoen worden aangekondigd?

Volgens Cadena SER zal de overstap van Mbappé naar Real Madrid pas later in het seizoen wereldkundig worden gemaakt. Er bestaat namelijk een kans dat de Franse en Spaanse koplopers elkaar tegen zullen komen in de Champions League. "Als je in de Champions League een speler hebt die zegt dat hij naar de tegenstander gaat, is de chaos compleet. Voor Mbappé zou dit heel moeilijk zijn", legt de Spaanse journalist Joaquín Maroto uit. Om die reden zal er gewacht worden met een aankondiging tot een van beide ploegen is uitgeschakeld in de Champions League. Halen zowel PSG als Real Madrid de finale, zal de transfer pas aan het einde van het seizoen bekend worden gemaakt.