Potter in gesprek met Ajax

'Potter wijst Ajax af: crisis zorgt voor afwijzing van beoogde hoofdtrainer'

8 april om 10:16
Laatste update: 8 april om 10:26

Graham Potter heeft gesprekken gevoerd met Ajax om komend seizoen aan de slag te gaan als hoofdtrainer, meldt The Evening Standard. De Britse krant geeft aan dat de Engelsman nog twijfels heeft om in Amsterdam aan de slag te gaan, mede door huidige crisis.

Potter werd afgelopen jaar op straat gezet door Chelsea. De Engelsman presteerde volgens de club ondermaats, maar sinds zijn vertrek klopten al meerdere ploegen bij de manager aan. Zo ook Ajax. 'De voormalig Chelsea-manager heeft gesprekken gevoerd met Ajax over een terugkeer in de voetballerij. De 48-jarige manager is er klaar voor om weer aan de slag te gaan en Ajax ziet in hem de ideale kandidaat', schrijft het medium.

Toch zouden er momenteel twijfels heersen bij Potter. 'Gezien de huidige onrust binnen de club is het onduidelijk of Potter trek heeft in een avontuur in Amsterdam.' Naast Ajax zouden ook Olympique Lyon en het Zweedse nationale elftal al hebben aangeklopt, maar zij kregen al een afwijzing van de Engelsman.

Naast Ajax zou ook Manchester United zijn pijlen gericht hebben op Potter. De Engelse gigant heeft twijfels over het presteren van Erik ten Hag en er wordt gesteld dat Potter de beoogde opvolger is bij United. Mocht die wissel van de grond komen, dan zou Ten Hag weer de voornaamste kandidaat van Ajax zijn.

Update: Sky Sports meldt dat Potter Ajax al heeft afgewezen. De Brit zou zelf de stekker uit de onderhandelingen hebben gehaald en geen trek hebben in een avontuur bij de crisis-club uit Amsterdam.