Michael van Praag wil de leden van Ajax snel bijpraten over Alex Kroes

Van Praag wil Ajax-leden snel bijpraten over Kroes: 'Afwachten, maar beschikbaar'

10 april om 18:15

Michael van Praag is van plan om alle boze Ajax-leden snel de stand van zaken te geven rondom de situatie van Alex Kroes. De voorzitter van de Amsterdamse Raad van Commissarissen wacht op een officiële bijeenkomst die door de bestuursraad in gang gezet zal moeten worden, maar is beschikbaar.

Als voorzitter van de rvc draagt voornamelijk Van Praag de verantwoordelijkheid over het schorsen van Kroes. Daar is in de afgelopen dagen al veel over gezegd, maar veel leden van Ajax kiezen nu de kant van Kroes. In een brief werd Van Praag verweten 'een karaktermoord' te hebben gepleegd.

Van Praag reageert nu op de situatie. "Het is niet aan mij, maar aan de bestuursraad om die bijeenkomst te organiseren. Ik wacht dat dus even af, maar ik ben uiteraard beschikbaar", aldus de bestuurder in gesprek met het Algemeen Dagblad, dat weet dat de bijeenkomst in ieder geval nog deze maand zal plaatsvinden.

"Bij een beursgenoteerde onderneming konden we domweg niet anders in deze situatie dan Alex schorsen", vervolgt Van Praag. "Daarbij zijn we echt niet over één nacht ijs gegaan. En laat heel duidelijk zijn: ook wij vinden het verschrikkelijk dat Ajax in deze situatie terecht is gekomen. Hier zat helemaal niemand op te wachten", besluit hij.