Op deze manier haalt Driessen in zijn column hard uit naar het Ajax-bestuur

Op deze manier haalt Driessen in zijn column hard uit naar het Ajax-bestuur

12 april om 09:38

Valentijn Driessen heeft in zijn column bij De Telegraaf hard uitgehaald naar de organisatie binnen Ajax. De analist meent dat de weggestuurde Alex Kroes van plan was om 'de totaal verrotte Ajax-organisatie' te zuiveren. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Driessen met je door.

Volgens Driessen is de Ajax-organisatie geen gouden combinatie, maar 'allemaal vanuit de ivoren toren, voor de bühne, inhoudsloos, manipulatief, geldverslindend, in zichzelf gekeerd, beschermend en ordinair straatje schoonvegen'. "Dat is het werkelijke gezicht van commissarissen bij Ajax zoals Michael van Praag, Leo van Wijk, Pier Eringa, Jan van Halst, Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen in combinatie met de internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG", vervolgt de chef voetbal. Driessen meent dat de organisatie Ajax heeft geslachtofferd, 'door niet te doen wat ze moesten doen'.

Het wegsturen van Alex Kroes door Ajax, heeft geen sterke indruk achtergelaten op Driessen. "Kroes had voor ogen de totaal verrotte Ajax-organisatie te zuiveren", meent hij. "Zo wilde hij financieel directeur Susan Lenderink wippen. Zij stond overal met haar neus bovenop, maar haalde die neus alleen maar op in plaats van deze diep in de materie te steken en aan de noodrem te trekken." Driessen is van mening dat Menno Driessen, die wordt genoemd als interim-directeur van Ajax, gek is als hij gehoor geeft aan de lokroep. "Het is de tweede keer dat die trein langskomt, maar het is opnieuw een trein die Geelen en zijn carrière en reputatie zal vermorzelen als hij opstapt", zo valt er te lezen. Geelen is volgens Driessen geen puinruimer en doet er verstandig aan om te passen voor de rol.