Transfers op komst: dit zeggen Stewart en Brands over de zomer en het succes van PSV

Transfers op komst: dit zeggen Stewart en Brands over de zomer en het succes van P
11 mei om 08:04

PSV kroonde zich afgelopen week tot kampioen van Nederland. Voor menig supporter reden om de komende weken te feesten, maar voor Marcel Brands en Earnest Stewart ligt de focus al op het aankomende seizoen. VoetbalNieuws vertelt je hoe zij daar nu al mee bezig zijn.

PSV kende een sterk jaar en wist met enige dominantie kampioen te worden. Na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam kon de kurk van de fles en was het flink feest in Eindhoven. In gesprek met De Telegraaf geven de algemeen directeur en de technisch directeur van PSV aan al bezig te zijn met komend jaar?

Hoe gaat de transferzomer eruit zien in Eindhoven?

Brands trapt het verhaal af en stelt dat de club weet wat er moet gebeuren. "We hebben opnieuw een goede uitgangspositie, alleen ligt de prioriteit nu op het bijeenhouden van de groep die we hebben. Daarnaast willen we ons op een paar posities versterken. Die hebben we goed in beeld." Stewart gaat iets meer in op detail. "Het uitgangspunt blijft wel om één of twee spelers te verkopen. Dat past binnen ons model. We weten dat we volgend seizoen groepsfase Champions League gaan spelen. Dat zou het iets makkelijker kunnen maken om een keer nee te zeggen. Dat neemt zeker wat druk weg. Maar je ziet dat bij een succes daar ieder ook op zijn eigen manier van wil profiteren. Met een mooiere club of financieel."

Hoe gaat PSV dit succes een vervolg geven?

Hoewel Brands stelt dat dat erg lastig is, moet de lat volgens Stewart omhoog. "Ik denk dat het nog beter kan. Ik heb afgelopen zomer ook gezegd dat ik denk dat je een aantal windows nodig hebt om de spelers binnen te halen om weer een volgende stap te zetten. Dat lukt niet in één of twee windows. En natuurlijk zullen er ook weer spelers vertrekken, maar dan moeten wij zorgen dat de volgende weer klaar staat."