Zoveel verdient Feyenoord aan de transfer van Slot

'Dit bedrag verdient Feyenoord aan de transfer van Arne Slot naar Liverpool'

21 mei om 09:30

Arne Slot is op 20 mei 2024 aangekondigd als de nieuwe manager van Liverpool. De 45-jarige trainer heeft een driejarig contract getekend bij de Engelse topclub en kan naar alle waarschijnlijkheid op een mooi salaris rekenen. Ook Feyenoord profiteert financieel van deze transfer. VoetbalNieuws.nl zocht voor je uit welk bedrag de Rotterdammers opstrijken door de transfer van Slot.

Slot had bij Feyenoord een contract tot 2026, dat hij in 2023 had verlengd te midden van interesse van Tottenham Hotspur. Zijn salaris werd destijds verhoogd van €2 miljoen naar €2,9 miljoen per jaar.

Dit verdient Feyenoord aan de transfer van Slot

Hoewel er een ontsnappingsclausule in het contract stond, zou deze pas in de zomer van 2025 ingaan. Daarom moest Liverpool een compensatiebedrag met Feyenoord overeenkomen. Volgens The Guardian werd er een mondelinge overeenkomst bereikt waarbij Feyenoord €9 miljoen ontvangt, met een mogelijke €2 miljoen aan extra bonussen. The Athletic bevestigt dit bedrag en meldt net als het andere Engelse medium dat de totale vergoeding op €11 miljoen uitkomt. In het persbericht van The Reds is niets te lezen over de contractduur, maar volgens Britse media tekent Slot voor drie jaar.