NAC Breda en FC Emmen remiseren in heenduel van de halve finale play-offs

NAC Breda en FC Emmen remiseren in heenduel v
21 mei om 21:57

NAC Breda en FC Emmen zijn in het heenduel van de halve finale play-offs niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg was lang de bovenliggende partij, maar kreeg tien minuten voor tijd een domper te verwerken.

NAC kon met veel vertrouwen toewerken naar de clash met FC Emmen, want in de vorige ronde werd er over twee duels met 8-1 gewonnen van Roda JC. De thuisploeg nam na een tamme openingsfase dan ook de overhand in het heenduel. Dat overwicht werd op slag van rust uitbetaald, toen Sigurd Haugen knap de 1-0 tegen de touwen kopte.

In de tweede helft leek NAC de voorsprong te kunnen gaan uitbreiden, maar de thuisploeg liet het na om verder uit te lopen op Emmen. Tien minuten voor tijd kwam dat NAC duur te staan. Aanvoerder Cuco Martina kreeg de bal op zijn hand geschoten in het zestienmetergebied en dus mocht Emmen aanleggen voor een strafschop. Vicente Besuijen ging achter de bal staan en faalde niet: 1-1.

In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord en dus beginnen beide ploegen weer op nul in de return. Zaterdag 25 mei om 16.30 uur wordt er afgetrapt voor dat duel.