Dit zegt Farioli over zijn aanstelling bij Ajax: 'We willen geen tijd verliezen'

Dit zegt Farioli over zijn aanstelling bij Ajax: 'We willen geen tijd verliezen'
23 mei om 19:50

Donderdagavond kwam het nieuws naar buiten dan Francesco Farioli officieel trainer wordt van Ajax. Op de clubwebsite van de Amsterdammers zegt de Italiaan dolblij te zijn met zijn aanstelling.

"Ik ben erg blij om hier in Amsterdam te zijn, samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten", zo begint Farioli zijn statement op de clubwebsite. "We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken. Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort."

Ajax heeft donderdagavond de langverwachte komst van Farioli bevestigd. De Italiaanse oefenmeester heeft zijn contract al getekend en zal per 11 juni als eindverantwoordelijke voor de groep staan. Zijn verbintenis loopt voor drie seizoenen tot medio 2027.