'Groot nieuws voor Ten Hag: sterkhouder wil bij Manchester United blijven'

Sterkhouder van Manchester United wil blijven
24 mei om 13:17

Bruno Fernandes heeft aangegeven bij Manchester United te willen blijven, mits de club zijn verwachtingen kan waarmaken. De middenvelder, die in 2020 overkwam van Sporting Lissabon, scoorde 79 keer in 232 wedstrijden voor United.

In een interview met DAZN in april leek Fernandes te twijfelen aan zijn toekomst bij de club. Erik ten Hag heeft benadrukt dat United Fernandes wil behouden en de speler zelf bevestigt dat hij wil blijven, zolang zijn ambities overeenkomen met die van de club.

Toch lijkt Fernandes te zijn veranderd van gedachten en wilt hij toch bij The Red Devils blijven. "Ik hou ervan om op Old Trafford te spelen. Ik wil niet weg. Dit is altijd mijn ultieme droom geweest," vertelde Fernandes aan de Players' Tribune. "Ik wil gewoon dat mijn verwachtingen overeenkomen met die van de club. Elke fan zal je hetzelfde vertellen. We willen meedoen om de titel, Champions League-voetbal spelen en in bekerfinales staan. Dat is de standaard."

Fernandes voegde eraan toe dat hij wil blijven vechten voor de club en dat zijn familie in Manchester wil blijven. De 29-jarige speler werd in 2023 benoemd tot aanvoerder van United, waarbij hij het stokje overnam van Harry Maguire.

"Frustratie. Is dat niet wat we allemaal voelen? Dat is echt het enige woord voor dit seizoen, denk ik. Als je het mij vraagt, of welke United-fan dan ook, het zou hetzelfde zijn," zei Fernandes. "Er waren zoveel momenten waarop we een grote wedstrijd wonnen en het voelde alsof we daarop zouden voortbouwen, maar het gebeurde gewoon nooit."

Dit seizoen eindigde United als achtste in de Premier League en als laatste in hun Champions League-groep. Ze kunnen hun seizoen echter nog redden in de FA Cup-finale tegen Manchester City op zaterdag.