Het EK komt eraan: in deze speelsteden werkt Oranje de groepswedstrijd af

Het EK komt eraan: in deze speelsteden werkt Oranje de groepswedstrijd af

27 mei om 16:48
Laatste update: 27 mei om 16:48

Het EK komt eraan. Het Nederlands elftal komt spoedig bijeen en Ronald Koeman zal de focus al hebben op de eerste groepswedstrijd. VoetbalNieuws vertelt je waar en wanneer Oranje in actie gaat komen op het toernooi.

In Duitsland moet Oranje een sprookje neer gaan zetten. Met de EK-droom op zak zal de ploeg van Koeman afreizen naar Wolfsburg waar het trainingskamp is opgeslagen. De drie groepswedstrijden worden allen in een andere stad afgewerkt.

Nederland – Polen, Hamburg

De eerste groepswedstrijd zal worden afgewerkt in Hamburg. Ooit werden de legendarische woorden 'het Volksparkstadion is van Oranje' uitgesproken. Ook ditmaal is dat stadion het decor van de eerste groepswedstrijd. Tegen Polen zullen op 16 juni enkel de drie punten tellen.

Nederland – Frankrijk, Leipzig

De tweede, en wellicht belangrijkste, groepswedstrijd wordt op 21 juni gespeeld in Leipzig. De Red Bull Arena is het decor voor de wedstrijd tegen Frankrijk en wellicht kan het 'thuisvoordeel' van Xavi Simons zijn voordelen doen.

Nederland – Oostenrijk, Berlijn

De groepsfase wordt afgesloten op 25 juni in Berlijn. De hoofdstad heeft met het Olympiastadion een prachtig stadion om deze wedstrijd te organiseren. Ook hier zullen de drie punten gepakt moeten worden om aanspraak te maken op de volgende ronde. Later in het toernooi zal in Berlijn ook nog de finale worden gespeeld.