Deze Oranje-hits moeten Nederland een steuntje in de rug geven op het EK 2024

Deze Oranje-hits moeten Nederland een steuntje in de rug geven op het EK 2024
25 mei om 12:18

Het EK 2024 in Duitsland staat voor de deur! Zoals de Nederlandse fans een eindtoernooi beleven, is uniek. Vele supporters en artiesten pakken tijdens een EK of WK vaak uit met Oranje-hits. Viva Hollanda en Wij Houden Van Oranje zijn uiteraard de klassiekers, maar er worden iedere keer ook nieuwe nummers uitgebracht. VoetbalNieuws.nl zet de Oranje-liedjes van dit jaar voor je op een rij!

EK-hits 2024

Marco Schuitmaker - De Oranjebewaarder

Zijn hit 'Engelbewaarder' verbrak alle records en was dé zomerhit van 2023. Dat deed volksanger Marco Schuitmaker uit het Drentse Peize ongetwijfeld naar meer smaken en dus pakt hij uit met een Oranje-versie van zijn hit. Als we Schuitmaker mogen geloven wordt het EK prachtig, net als in 1988! Aan gevoel voor rijmen is er bij hem in ieder geval geen gebrek.

Wes & Wes - Ik ben net als jij (Ich bin wie du)

Wesley Sneijder heeft in totaal drie EK's gespeeld, maar zal er komende zomer bij zijn als, jawel: zanger! Samen met Wesly Bronkhorst, bekend van nummers als 'Amalia' en 'Trots op jou' heeft hij een EK-hit samengesteld op de melodie van het bekende Duitse nummer 'Ich bin wie du' van Marianne Rosenberg. Sneijder heeft slechts een klein aandeel in het daadwerkelijke muzikale gedeelte, maar doet dat wel op een bijzondere manier. De recordinternational van het Nederlands elftal gaat een stukje rappen!

Wilfred Genee - Johnny Rep

Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee is een groot fan van karaoke en Nederlandse meezingers en dat blijkt maar weer eens uit het feit dat hij voor het komende EK een hit heeft samengesteld. Het Duitse Johnny Däpp was ongetwijfeld de inspiratie om een nummer te maken over een voormalige WK-finalist: Johnny Rep!

 Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!