'Ajax en andere Europese clubs geïnteresseerd in Nederlandse Bundesliga-speler'

'Ajax en andere Europese clubs geïnteresseerd in Nederlandse Bundesliga-speler'

28 mei om 13:59

Ajax heeft volgens The Athletic opnieuw zijn oog laten vallen op Liverpool-verdediger Sepp van den Berg. De Amsterdammers zijn echter niet de enige geïnteresseerden. Clubs uit heel Europa hebben hun belangstelling getoond na zijn sterke seizoen op huurbasis bij Mainz 05.

Liverpool heeft een prijskaartje van twintig miljoen pond op de Nederlandse verdediger gezet. Pas na de beoordeling van nieuwe hoofdtrainer Arne Slot tijdens de voorbereiding wordt een beslissing over zijn toekomst genomen. Mainz wil Van den Berg graag behouden, maar lijkt dat financieel niet aan te kunnen. Van den Berg speelde als centrumverdediger een cruciale rol bij de Duitsers en kwam in totaal drieëndertig keer in actie in de Bundesliga.

Naast Ajax hebben ook Brentford en het net gepromoveerde Southampton interesse vanuit de Premier League. Wolfsburg is een serieuze kandidaat in Duitsland. De sterke prestaties van Van den Berg hebben ervoor gezorgd dat hij breed gewaardeerd wordt, maar Ajax blijft hopen hem naar Amsterdam te halen. Dat probeerden ze eerder al eens, maar toen koos de 22-jarige Zwollenaar voor Mainz.

In 2019 maakte Van den Berg de toptransfer van PEC Zwolle naar Liverpool. Hij kwam tot vier optredens in het eerste elftal, waarna hij werd verhuurd aan Preston North End, Schalke 04 en momenteel dus Mainz.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!