'Ten Hag's toekomst bij Manchester United onzeker door mogelijk vertrek McCarthy'

'Ten Hag's toekomst bij Manchester United onzeker door mogelijk vertrek McCarthy'

30 mei om 21:45
Laatste update: 30 mei om 21:39

De positie van Erik ten Hag bij Manchester United kan nog slechter worden door het vertrek van een belangrijk lid van zijn technische staf. Benni McCarthy geldt als belangrijk onderdeel binnen United, maar de assistent-trainer heeft ondanks een aflopend contract nog geen nieuw voorstel van de club ontvangen. Volgens DailyExpress kan het vertrek van de McCarthy gevolgen hebben voor de toekomst van Ten Hag. 

Ondanks de overwinning op Manchester City in de FA Cup-finale, staat de positie van Ten Hag nog altijd onder druk na een teleurstellende achtste plaats in de Premier League. De leiding van INEOS, inclusief Sir Jim Ratcliffe, heeft een volledige audit van de club uitgevoerd en zal binnenkort een beslissing nemen over de toekomst van de 54-jarige coach.

Het ziet ernaar uit dat Ten Hag een bondgenoot verliest met het verwachte vertrek van Benni McCarthy. De Zuid-Afrikaan sloot zich in 2022 aan bij de staf van United als spitsentrainer, maar zijn contract wordt waarschijnlijk niet verlengd. McCarthy, populair onder het personeel en spelers zoals Marcus Rashford, heeft nog niet aangegeven waar hij heen gaat, maar een terugkeer naar Zuid-Afrika lijkt mogelijk. Hij wordt in verband gebracht met Kaizer Chiefs. "Als de kans zich voordoet om Kaizer Chiefs te coachen, moet je daarover nadenken," zei McCarthy eerder.

Het niet verlengen van McCarthy's contract is niet de enige gedurfde zet van Ratcliffe. Eerder deze week ontvingen honderden personeelsleden brieven waarin hen werd aangemoedigd ontslag te nemen als ze niet op kantoor wilden werken. "We respecteren ieders recht om zijn eigen werkwijze te kiezen en bieden degenen die willen vertrekken de mogelijkheid om hun bonus eerder te claimen", stond in de brief.

McCarthy's toekomst bij United hangt ook af van het lot van Ten Hag. De coach wacht op duidelijkheid over zijn positie terwijl Ratcliffe zijn post-seizoensreview afrondt. Voor de FA Cup-finale gingen er geruchten dat Ten Hag zou worden ontslagen, ongeacht de uitslag, maar de 2-1 overwinning op Manchester City lijkt hem wat respijt te hebben gegeven.