Frenkie de Jong niet mee op tournee met FC Barcelona

'Barça laat De Jong thuis: geen oefencampagne en mogelijk missen van seizoenstart'

24 juli om 18:40

FC Barcelona is genoodzaakt Frenkie de Jong thuis te laten voor de oefencampagne. De Nederlandse middenvelder kampt nog altijd met een blessure. Mogelijk behoort het missen van de seizoenstart ook bij de mogelijkheden.

'Frenkie de Jong gaat niet op tournee!', kopt de Spaanse sportkrant AS groot. De Jong zal niet de enige selectiespeler zijn die ontbreekt, want ook Ansu Fati, Pedri, Gavi en Ronald Araújo moeten de oefenwedstrijden van FC Barcelona aan zich voorbij laten gaan met een blessure. Laatstgenoemde liep zijn blessure op tijdens de Copa América en Pedri moest het veld ruimen bij Spanje op het EK.

Na gesprekken tussen Hansi Flick en de middenvelder is gebleken dat de lange vluchten niet handig zijn voor het herstel van de blessure van De Jong, aldus AS. De vrees is zelfs erger. 'De blessure van de Nederlander heeft de situatie zo mogelijk nog ingewikkelder gemaakt. Vanaf vandaag kan niemand bij de club garanderen of hij beschikbaar zal zijn voor de start van het seizoen, aanstaande 17 augustus tegen Valencia in Mestalla.'

Sinds 21 april 2024 zit de spelverdeler al in de lappenmand. Tijdens El Clásico kwam hij in botsing en sindsdien loopt het herstel niet voorspoedig. Ook het Europees Kampioenschap in Duitsland moest De Jong aan zich voorbij laten gaan. Lang rekende Ronald Koeman op een voorspoedig herstel, maar uiteindelijk kwam het toernooi toch te vroeg.