Feyenoord op jacht: dit is wanneer de zij voor het laatst de Johan Cruijff Schaal

Dit is wanneer Feyenoord voor het laatst de Johan Cruijff Schaal won

4 augustus om 12:25
Laatste update: 4 augustus om 12:06

Feyenoord neemt het komende zondag op tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Rotterdammers hopen revanche te nemen na het verlies van een jaar eerder en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de ploeg van Brian Priske deze titel voor het laatst won.

Feyenoord zal zondag de eerste officiële wedstrijd onder Priske af gaan werken. De Rotterdammers hopen ook direct de eerste prijs van het seizoen te pakken, maar treffen een zeer geduchte tegenstander. De Rotterdammers hopen na jaren weer eens de Johan Cruijff Schaal te winnen.

Wanneer wist Feyenoord voor het laatst de Johan Cruijff Schaal te winnen?

Hiervoor moeten we terug naar 2018. Bekerwinnaar Feyenoord wist in Eindhoven destijds landskampioen PSV te verslaan. Voor het tweede seizoen op rij wisten de Rotterdammers destijds toe te slaan. In het Philips Stadion was er na een gezapige wedstrijd een penaltyreeks nodig om tot een winnaar te komen. Beide ploegen misten meerdere kansen en een doelpunt van Luuk de Jong werd afgekeurd.

In de strafschoppenserie wisten Sam Larsson en Sofyan Amrabat namens Feyenoord te missen. Echter werd ze dat niet fataal. Jorrit Hendrix, Angelino en Pablo Rosario schoten eveneens naast waardoor Feyenoord de titel greep.

In 1991 en 1999 wist Feyenoord de strijd om de Super Cup ook al te winnen. Daardoor kwam het totaal, na de overwinningen van 2017 en 2018, dus uit op vier. Zondag hoopt men in Rotterdam Johan Cruijff Schaal nummer vijf te winnen.