Waarom wordt de Johan Cruijff Schaal in het Philips Stadion gespeeld?

Waarom wordt de Johan Cruijff Schaal in het Philips Stadion gespeeld?

4 augustus om 15:48
Laatste update: 4 augustus om 15:48

Het voetbalseizoen 2024/2025 gaat in Nederland ook bijna beginnen. PSV en Feyenoord zullen het seizoen aftrappen in de welbekende strijd om de Johan Cruijff Schaal. Waarom wordt het duel in Eindhoven gespeeld? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Dit eerste officiële Nederlandse duel van het seizoen wordt sinds 1991 gespeeld. Daarvoor vond er één keer eerder een ontmoeting in de trend van de Supercup plaatst, in 1949. Landskampioen SVV en bekerwinnaar Quick speelden toen tegen elkaar. Van 1991 tot 1995 werd de wedstrijd op één jaar na vast in De Kuip gespeeld, maar in 1996 kwam daar verandering in.

Waarom wordt de Johan Cruijff Schaal in het Philips Stadion gespeeld?

Menig supporter zal zich herinneren dat de Johan Cruijff Schaal in de Johan Cruijff Arena plaatsvond. 21 jaar lang gebeurde dat ook, want vanaf 1996 tot 2017 begon het Nederlandse voetbalseizoen traditioneel in Amsterdam. Echter besloot de KNVB daar in 2017 verandering in te brengen door de locatie te binden aan de landskampioen. Sindsdien vond de wedstrijd al drie keer plaats in Amsterdam, twee keer in Rotterdam en één keer in Eindhoven. De Johan Cruijff Schaal van dit seizoen zorgt ervoor dat de teller van het Philips Stadion ook op twee komt te staan.

Op zondag 4 augustus 2024 nemen PSV en Feyenoord het tegen elkaar op. Het duel zal om 18.00 uur beginnen en live te zien zijn op ESPNVoetbalNieuws.nl zal ook verslag doen van de wedstrijd. Het desbetreffende liveblog komt te zijner tijd online.