Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman geeft jongelingen de kans tegen Bosnië

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman geeft jongelingen de kans tegen Bosnië

7 september om 10:50
Laatste update: 7 september om 10:30

Zaterdagavond neemt het Nederlands elftal het in de Nations League op tegen Bosnië en Herzegovina. Bondscoach Ronald Koeman heeft na het afgelopen EK een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen zijn selectie en dat is te zien aan zijn opstelling voor de aankomende wedstrijd. VoetbalNieuws geeft je de verwachte elf namen!

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Bosnië

Koeman besloot na het afgelopen EK in Duitsland het over een andere boeg te gooien met Oranje. De ervaren oefenmeester selecteerde door, wat betekende dat Georginio Wijnaldum, Daley Blind en Marten de Roon geen oproep meer hoefde te verwachten. Jongelingen als Jorrel Hato en Ryan Gravenberch kregen juist wel een uitnodiging voor de aankomende Nations League-wedstrijden.

Tegen Bosnië en Herzegovina kiest Koeman naar alle waarschijnlijkheid voor de te verwachten namen. Zo is er op het middenveld plek voor de uitblinkende Ryan Gravenberch, krijgt Joshua Zirkzee een kans in de punt van de aanval en staan ook onder meer Xavi Simons en Jerdy Schouten in de basis.

Op de spitspositie heeft Koeman de keuze uit Brian Brobbey, Wout Weghorst en Zirkzee. De twee Ajacieden beginnen tegen tegen Bosnië en Herzegovina op de bank en dat betekent dat de kersverse Manchester United-spits in de basis begint. "Toen hij kwam bij het EK vond ik zijn inbreng op het veld zeer positief. Het is duidelijk dat wanneer je een stap maakt naar een grote club, dat er veel meer gebeurt", vertelde Koeman op de persconferentie. Of Zirkzee een basisplek verdiend heeft? "Daar is hij klaar voor."

Nederland - Bosnië begint zaterdagavond om 20.45 uur in het Philips Stadion in Eindhoven. VoetbalNieuws doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Gravenberch, Reijnders; Simons, Zirkzee, Gakpo.