Opstelling Oranje bekend: Koeman geeft middenvelder kans, Zirkzee spits

Opstelling Oranje bekend: Koeman geeft middenvelder kans, Zirkzee spits
7 september om 19:30
Laatste update: 7 september om 19:34

De opstelling van Oranje is bekend gemaakt voor het duel met Bosnië en Herzegovina op zaterdagavond. Bondscoach Ronald Koeman liet Memphis Depay uit de selectie en kiest voor Joshua Zirkzee in de spits. Ook is er plek ingeruimd voor Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt.

Op doel gaat Bart Verbruggen proberen de nul te houden. De sluitpost ziet Nathan Aké, Virgil van Dijk, De Ligt en Denzel Dumfries voor zich in de verdediging. Op het middenveld moeten Jerdy Schouten, Gravenberch en Tijjani Reijnders het verschil maken. Gravenberch beleeft een goede periode bij Liverpool en wordt daarvoor beloond.

In de aanval moet Joshua Zirkzee, die de afwezige Memphis vervangt, de ervaren aanvaller doen vergeten. Koeman weigerde Memphis, die nog altijd clubloos is, op te roepen. Wel is de spits hard onderweg naar het Braziliaanse Coirinthians. Op de flanken staan Cody Gakpo en Xavi Simons. Gakpo is zijn basisplek bij Liverpool kwijt en zal hopen dat Arne Slot meekijkt. Oranje trapt om 20.45 uur af tegen Bosnië en Herzegovina in Eindhoven. 

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Gravenberch, Reijnders; Gakpo, Zirkzee, Simons