PSV slaat volgende slag: Savinho komt club uit Eindhoven versterken

8 juli 2022 om 17:07
Laatste update: 8 juli 2022 om 17:15

PSV heeft een volgende slag geslagen op de transfermarkt. Directeur voetbalzaken John de Jong maakt vrijdag bekend dat de Braziliaan Savinho onderweg is naar Eindhoven. 

Dat maakt PSV via de officiële kanalen bekend. "We verwachten hem in de loop van volgende week in Eindhoven te zien", bevestigt De Jong. Savinho werd vanuit Atlético Mineiro opgepikt door de City Football Group en tekende een contract bij het Franse Troyes. Vanuit Frankrijk wordt de speler uitgeleend aan PSV.

De achttienjarige speler komt als huurling over van Troyes, maar De Jong hoopt de Braziliaan lang in Eindhoven te houden. "We hopen dat dit het begin is van een lang verblijf bij PSV. Wij zien in hem een groot talent en hopen dat dit de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven."

Dat de tiener tijd nodig zal hebben om zich aan te passen in Europa, begrijpt de directeur voetbalzaken. "Omdat het zijn eerste stap buiten Brazilië is, gunnen we Savio de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. We zijn overtuigd van zijn potentieel."

Savinho moet alleen nog de medische keuring afleggen en een werkvergunning krijgen. 'Als beide zijn afgerond en de Braziliaan definitief PSV‘er is, stellen we Savio uitgebreid aan je voor', besluit PSV op de eigen website

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: volg ook ons op Twitter en Instagram!