'Marlon zegt 'nee' tegen PSV en voegt zich bij promovendus-club van Berlusconi'

8 juli 2022 om 20:06

Marlon werd lange tijd in verband gebracht met een overstap naar PSV, maar de transfersaga van de Shakhtar Donetsk-verdediger lijkt binnenkort afgesloten. De Braziliaan is hard onderweg naar Monza, de Italiaanse club die het afgelopen seizoen naar de Serie A promoveerde.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. PSV ging sinds eind juli achter Marlon aan, maar het werd met de dag duidelijker dat een dergelijke overstap 'zeer moeilijk' zou zijn. Vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne mag de verdediger zichzelf het komende seizoen als transfervrij beschouwen en daar wilde de Eindhovense club gebruik van maken. De club uit Italië lijkt nu echter aan het langste eind te trekken. 

Marlon is onderweg naar Monza en zal daar als huurling arriveren. PSV is nog altijd naarstig op zoek naar verdedigers, gezien de blessures van André Ramalho en Mauro Júnior, maar dat blijft voor de club een moeilijke zoektocht. Onder meer Micky van de Ven werd in kaart gebracht, maar een overstap van de Nederlander van VfL Wolfsburg lijkt zeer onwaarschijnlijk. 

Monza wordt geleid door oud-premier Silvio Berlusconi en maakt een stormachtige ontwikkeling door. Enkele jaren geleden speelde de club nog in de Serie C, het derde niveau van Italië, maar het komende seizoen speelt de club op het hoogste niveau. Het ambitieuze Monza haalde al Matteo Pessina binnen en werden in verband gebracht met spelers als Paolo Dybala en Mauro Icardi.