Jean-Paul Boëtius terug bij Feyenoord

Oud-Feyenoorder traint mee bij beloftenploeg om conditie op peil te houden

Vandaag om 10:55

Jean-Paul Boëtius is terug bij Feyenoord. De aanvaller herstelde van teelbalkanker en is momenteel clubloos. Bij de Rotterdammers mag hij met de Onder-21 meetrainen om zijn conditie op peil te houden.

Op beelden is te zien dat Boëtius terug is bij Feyenoord. Eerder had de aanvaller al uitgesproken graag terug te willen keren bij zijn jeugdliefde, maar het lijkt niet tot een deal te gaan komen. Toch heeft Feyenoord hem toegestaan mee te trainen met de Onder-21. Eerder herstelde Boëtius voor de tweede keer van kanker. De dertigjarige aanvaller wil zo snel mogelijk weer aan de slag.

Eerder stond Boëtius onder contract bij het Duitse Hertha BSC. Zijn contract liep daar in juli 2023 af. Tot grote schrik van Boëtius werd wederom kanker bij hem geconstanteerd, maar voor een tweede keer wist hij de ziekte te verslaan. In september 2022 kwam de constantering voor het eerst, maar toen stond hij spoedig weer op het veld. In maart 2024 kwam het tweede geval aan het licht, maar eind juli kwam hij met goed nieuws.

In totaal speelde Boëtius 136 voor Feyenoord en daarin scoorde hij 26 doelpunten en ook leverde hij 26 assists af. Zijn debuut kwam in 2012 in de Klassieker tegen Ajax. Tot grote vreugd van het publiek scoorde de aanvaller ook meteen zijn eerste doelpunt. Later zou Boëtius ook bij 1.FSV Mainz 05, FC Basel en KRC Genk spelen.