Dit schrijven de kranten over de zege van Feyenoord op Benfica in de CL

Kranten: 'Spectaculair Feyenoord swingt in Lissabon, Milambo kroont zich tot held'

Vandaag om 06:47

Feyenoord zorgde woensdagavond voor een ongekende prestatie door Benfica in Lissabon met 1-3 te verslaan in de Champions League. De Nederlandse pers is vol lof over het indrukwekkende optreden van de Rotterdammers, waarbij vooral Antoni Milambo de show stal. VoetbalNieuws geeft je een overzicht van de meest veelzeggende reacties uit de kranten.

Kranten over zege Feyenoord op Benfica

'Feyenoord was heer en meester in Estadio da Luz'
De Telegraaf beschreef het optreden van Feyenoord als "formidabel", met "hoofdrollen voor Quinten Timber, Antoni Milambo en het koelbloedige centrale duo Gernot Trauner en David Hancko." De krant voegt eraan toe: "Na een uur had het al 4-0 in het voordeel van Feyenoord kunnen staan, ware het niet dat de VAR bij twee doelpunten ingreep." Ook de benarde situatie van Benfica wordt treffend beschreven. "Feyenoord was heer en meester in het schitterende Estadio da Luz, waar het thuispubliek al na 45 minuten van ellende aan het zingen van de traditionele fado dacht."

'Met afgrijzen terugkijken naar aanloop van seizoen'
Het Algemeen Dagblad zag een "spectaculair" Feyenoord dat Benfica volledig overklaste. "Wie dit Feyenoord opeens ziet swingen, moet met afgrijzen terugkijken naar de aanloop van het seizoen." Vooral het optreden van Milambo maakte indruk. "Milambo was de gevierde man", schrijft het AD, waarbij de krant benadrukt dat zijn tweede goal in blessuretijd "het slotakkoord" was van een geweldige wedstrijd.

'Wie was er niet goed?'
De Volkskrant benadrukt het collectieve succes van de ploeg. "Het was lastig na afloop een uitblinker aan te wijzen. Hwang, Timber, Bueno, Trauner, Hancko, Ueda, Milambo; wie was er niet goed?" Vooral Milambo's tweede doelpunt, waarbij hij Nicolas Otamendi door de benen speelde, wordt uitgebreid geprezen. "Milambo poortte wereldkampioen Nicolas Otamendi en poeierde raak." De krant concludeert: "Het was een man van de wedstrijd die zich elke week verder ontwikkelt."

'Benfica had weinig in te brengen tegen Feyenoord'
RTV Rijnmond prijst de volwassenheid van de ploeg en de sterke start van de wedstrijd. "Feyenoord maakte indruk in de eerste helft met hun spel. Benfica had weinig in te brengen tegen het gretige spel van Feyenoord." Het indrukwekkende optreden van Milambo wordt ook hier benadrukt. "In de blessuretijd schoof hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel. Het was een geweldig slotakkoord van een fantastische wedstrijd."