Feyenoord-target Giménez verlaat geblesseerd het veld in mogelijk laatste duel

27 juli 2022 om 11:27
Laatste update: 27 juli 2022 om 11:35

Santiago Giménez lijkt zich op korte termijn te melden in Rotterdam voor de afronding van zijn transfer naar Feyenoord. De Cruz Azul-spits speelde dinsdagnacht nog mee met zijn werkgever, maar moest het veld geblesseerd verlaten. Volgens zijn vader zal dit de overgang naar Nederland niet in de weg staan.

Eerst leek alles erop te wijzen dat Giménez zondag zijn laatste wedstrijd - waarin hij twee keer trefzeker was - voor Cruz Azul speelde. "Ik speelde alsof het mijn laatste wedstrijd was. Maar niets is nog zeker", liet hij optekenen door TUDN. "De waarheid is dat het de laatste wedstrijd kan zijn. Maar het is ook een waarheid dat ik enorm veel liefde voor Cruz Azul heb. Totdat alles rond is, geef ik hier alles."

Dinsdag kwam de aanvaller dus toch nog in actie. In de 49e minuut ging het mis en moest de 21-jarige spits naar de kant met een spierblessure. Hoewel het niet al te ernstig leek, zat de schrik er goed. Giménez besloot een wissel aan te vragen. Het lijkt er echter niet op dat zijn kwetsuur een transfer naar Feyenoord in de wegstaat. Zijn vader nam echter de vrees voor een ernstige blessure weg. "Sommige details ontbreken nog, maar we zijn erg enthousiast. Het is gegaan zoals de club wilde en zoals Santiago wilde. Hopelijk komt alles de komende dagen rond", vertelde hij aan hetzelfde medium.

Dit seizoen staat de teller op vijf treffers in vier wedstrijden. Afgelopen seizoen was de aanvaller goed voor vier doelpunten en een assist in zestien optredens. Met de transfer van Giménez naar Feyenoord is naar verluidt vier miljoen euro gemoeid.