Van Nistelrooy leeft toe naar Monaco-clash: 'We zijn fysiek gelijkwaardig nu'

8 augustus 2022 om 15:24

Ruud van Nistelrooij heeft maandag vooruitgeblikt op de clash van dinsdag met AS Monaco. De PSV-trainer verwacht dat zijn elftal ten aanzien van de eerste wedstrijd stappen gezet heeft op fysiek gebied.

Na vorige week lange tijd op een 0-1 voorsprong te hebben gestaan tegen de Monegasken, moest PSV in de tachtigste minuut de gelijkmaker slikken. Met kunst en vliegwerk werd een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept. "Ik verwacht dat wij fysiek gelijkwaardig zijn. Vorige week werd het bij ons na vijf kwartier duidelijk minder", zegt Van Nistelrooij op de persconferentie.

De oefenmeester denkt dat de wedstrijd op momenten beslist zullen worden. "We moeten de wedstrijd goed lezen." Daarnaast verwacht Van Nistelrooij veel van het publiek in Eindhoven. "Met de supporters erachter en het vertrouwen van de technische staf moet de doorslag geven. We willen een prachtige avond neerzetten voor de supporters, de club en de spelers."

Toch is de coach op zijn hoede voor de Franse topformatie. "Monaco kan in verschillende stijlen spelen: ze kunnen wachten, hebben snelle spelers om uitbraken te verzorgen en kunnen hoog pressen. Ze hebben verschillende wapens. Wij hebben laten zien goed compact te kunnen spelen en tegenstanders pijn te kunnen doen in de counter, als een wedstrijd daar om vraagt."