Optimisme overheerst bij Monaco: 'We hebben laten zien klaar te zijn voor PSV'

8 augustus 2022 om 16:38

Philippe Clement heeft vol vertrouwen vooruitgeblikt op de Champions League-clash met PSV van dinsdag. De Belgische oefenmeester gaf onder meer aan dat hij zijn opstelling aanpast voor het treffen met de Eindhovenaren.

Na het 1-1 gelijkspel in Monaco ligt nog alles open voor de return in het Philips Stadion. PSV heeft indruk gemaakt op de coach van de Fransen. "Meer vertrouwen hebben we niet nodig, want het is er al", zegt Clement op het persmoment. "Zelfs als er ook realisme nodig is om dit soort ontmoetingen te winnen. We hebben tegen Strasbourg (1-2 zege, red.) laten zien dat we klaar zijn voor dit soort duels. Alle spelers zijn er klaar voor om de strijd aan te gaan."

Toch weigert Clement een favoriet aan te wijzen. "De waarheid is dat er twee geweldige teams zijn met specifieke kwaliteiten die tegenover elkaar zullen staan", vervolgt hij. "Het is aan ons om te laten zien dat we in beide wedstrijden het beste team waren om ons te kwalificeren voor de volgende ronde."

Eén ding is zeker. De coach kiest niet voor dezelfde opstelling als in het Ligue 1-duel met Strasbourg. "Het schema wordt steeds drukker en het is absoluut onmogelijk om elke drie dagen met dezelfde spelers te spelen. We speelden hele goede wedstrijden tegen PSV Straatsburg, met bijna twintig verschillende spelers. Dat is wat ik wil, dat iedereen aanhaakt."