Kluivert steunt Koeman bij FC Barcelona: 'Je moet hem door laten gaan'

5 oktober 2021 om 11:46

Patrick Kluivert heeft zich uitgelaten over de situatie waarin Ronald Koeman zich bevindt bij FC Barcelona. De oud-speler van de Catalanen is van mening dat Koeman moet aanblijven bij de club.

Marca sprak Kluivert bij een vriendschappelijke wedstrijd van Embajadores de la Liga, een groepje ambassadeurs en oud-spelers uit La Liga. Daar liet de voormalig-international zich uit over de Koeman-soap bij FC Barcelona. "Barcelona bevindt zich in een situatie waar de club zo snel mogelijk uit moet komen", steekt hij van wal. Zelf heeft Kluivert nog niet met de Nederlandse trainer gesproken.

"Ik heb Koeman nog niet gesproken, maar hem ontslaan is het makkelijkste wat de club kan doen. Daar schiet je niks mee op", stelt hij. "Je moet hem zijn ding laten doen en hem door laten gaan. Vervolgens moet je hem de tijd geven om het team te managen en eventuele veranderingen door te voeren", vervolgt Kluivert.

"De problemen bij Barcelona kunnen alleen worden opgelost met sportieve resultaten en ik hoop dat dit zo snel mogelijk gebeurt", besluit de ex-Barça-speler, die 257 keer in actie kwam voor de Catalaanse grootmacht.