Memphis 'super happy' bij FC Barcelona: 'Hoe kan je dat nou vragen?'

5 oktober 2021 om 12:02

Memphis Depay keert na een roerige periode bij FC Barcelona in een opperbeste stemming terug bij het Nederlands elftal. De aanvalsleider maakt zich geen zorgen om de huidige situatie bij zijn club. 

"Ik ben gelukkig om me hier weer te melden. We hebben het tegen Turkije in de vorige periode goed afgesloten", vertelt hij tegenover ESPN. De ommezwaai naar vragen over FC Barcelona zijn echter snel gemaakt. Memphis krijgt de vraag of hij spijt heeft van zijn keuze voor de Catalanen. "Dat het minder goed gaat bij Barcelona is duidelijk. Ondanks de resultaten ben ik daar super happy. Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Barcelona, hoe kan je dat nou vragen?. Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen, dus alles ligt nog open."

De vedette van Oranje heeft voldoende zelfvertrouwen en weet dat hij en FC Barcelona het op de rit gaan krijgen. "Iedereen doet paniekerig, maar het heeft tijd nodig. Ik maak me geen zorgen. Mijn gevoel is goed en ik denk dat alles nog gaat omdraaien." 

Memphis is daarnaast content met de nieuwe spelers in de selectie van het Nederlands elftal. "Ik geniet van spelers zoals Noa Lang. Hij heeft bijzondere talenten. Hij laat het nu zien en je ziet dat dat beloond wordt." Over de formatie laat Memphis zich kortstondig uit. Als het aan hem ligt, wijzigt Oranje tegen Letland en Gibraltar niet van spelopvatting. "Ik ben geen trainer, maar als je het resultaat van vorige keer ziet, waarom zou je dan wat nieuws proberen in de WK-kwalificatie? Ik wil gewoon genieten."