Manchester United wint van Liverpool en pakt eerste punten van het seizoen

22 augustus 2022 om 22:52
Laatste update: 22 augustus 2022 om 23:58

Manchester United heeft het thuisduel tegen Liverpool gewonnen waardoor Erik ten Hag zijn eerste overwinning op zak heeft. The Red Devils speelden een uitstekende wedstrijd en versloegen The Reds met 2-1.

Ten Hag passeerde Cristiano Ronaldo en aanvoerder Harry Maguire voor de kraker op Old Trafford. De Nederlandse oefenmeester gaf de voorkeur aan Anthony Elanga en Raphaël Varane, die samen met Lisandro Martínez het hart van de defensie vormde. Voor Tyrell Malacia was ook een basisplaats weggelegd. De van Feyenoord overgekomen verdediger maakte een getergde indruk en hield aardig stand tegen Mohamed Salah.

In de zestiende minuut opende Jadon Sancho de score nadat hij in het zestienmetergebied de verdediging van Liverpool op het verkeerde been zette. De Engelse aanvaller rondde koeltjes af waardoor The Mancunians op voorsprong kwamen. De wedstrijd ging in een hoog tempo op en neer, maar vooral United kreeg de kansen. In de 53ste minuut verdubbelde Marcus Rashford de score nadat hij een één-op-één kans afmaakte. Salah bracht de spanning tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker bleef uit waardoor de ploeg van Klopp een rampzalige seizoenstart kent.

Opvallend was de invalbeurt van Ronaldo in de 86e minuut. De Portugees viel in maar had onvoldoende tijd om nog zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Ook Donny van de Beek mocht nog zijn opwachting maken op Old Trafford.