'PSV denkt aan Karlsson bij Gakpo-vertrek, AZ gaat hoog in de boom zitten'

23 augustus 2022 om 09:28
Laatste update: 23 augustus 2022 om 11:52

Cody Gakpo staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. PSV heeft die interesse even geparkeerd tot na de wedstrijd tegen Rangers FC,  die zal uitwijzen of de Eindhovenaren zich in de groepsfase van het miljardenbal mogen melden. De eventuele opvolger van de ‘Eintovenaar’ loopt met Jesper Karlsson in de Eredivisie rond.

Dat meldt De Telegraaf. De AZ’er zou nadrukkelijk op de radar van PSV staan als de opvolger van Gakpo. Het aantrekken van de Zweed gaat wel een lastig karwei worden, aangezien AZ hoog in de boom gaat zitten. De Alkmaarders voelen geen urgentie om te verkopen, aangezien er al voor twintig miljoen aan spelers is verkocht deze zomer.

Of PSV zich definitief gaat melden bij de club uit de Zaanstreek, zal een vervolg krijgen na woensdagavond. De Eindhovenaren parkeren zetten alle transferperikelen even aan de kant om zich voor de volle honderd procent te kunnen focussen op de wedstrijd tegen de Schotten. Mochten de Brabanders de wedstrijd positief afsluiten, dan vaart een zilvervloot ter waarde van 35 miljoen euro binnen.  

Mocht Gakpo uiteindelijk vertrekken uit Eindhoven, dan zal dat hij het transferrecord gaan breken. Volgens de ochtendkrant wordt er een bedrag van minimaal vijftig miljoen euro verwacht. Dat is vijf miljoen euro meer dan dat PSV ooit voor Hirving Lozano ontving, die destijds naar Napoli vertrok.