'Je moet Antony voor 95 miljoen verkopen, zo'n bokkende Braziliaan wil je niet'

25 augustus 2022 om 17:04

Terwijl Antony aanstuurt op een vertrek bij Ajax, zijn de Amsterdammers druk bezig met Hakim Ziyech als opvolger. Marciano Vink denkt dat ze de Braziliaan beter van de hand kunnen doen, maar heeft zijn twijfels bij de Marokkaan.

Vink denkt dat Antony wel eens lastig zou kunnen worden als Ajax de transfer naar Manchester United blokkeert. "Je wilt sowieso geen Braziliaan in je team hebben die er eigenlijk liever niet is", aldus de analist bij Voetbalpraat van ESPN. "Zo'n bokkende Braziliaan wil je niet. Als je hem dan voor 95 miljoen kan verkopen, dan moet je dat gewoon doen."

Woensdag meldde De Telegraaf dat Antony een officieel transferverzoek heeft ingediend en de overstap binnen 48 uur rond wil hebben. Ook zouden de Braziliaan en zijn zaakwaarnemer op zoek zijn naar een woning in Machester.

Ajax mikt tegelijkertijd op een terugkeer van Hakim Ziyech, die Antony moet opvolgen op rechtsbuiten. "Zo’n huurdeal voor hem is natuurlijk wel erg prijzig. Natuurlijk, als je Ziyech kunt halen dan moet je het doen, maar je hebt voorin al een probleem wie op welke positie het best uit de voeten kan en wie daar dan tweede of derde keus is. Ziyech halen is altijd een goede, maar daar los je het probleem niet mee op."