'Uitblijven Ziyech gooit roet in het eten voor Antony, naam El Ghazi zingt rond'

26 augustus 2022 om 18:18
Laatste update: 26 augustus 2022 om 18:26

Het uitblijven van Hakim Ziyech bij Ajax zorgt voor de mogelijke problemen bij een transfer van Antony naar Manchester United. In Kick-off, de podcast van De Telegraaf, wordt de situatie van Antony en Ziyech besproken en valt de naam van Anwar El Ghazi. 

"Het afhaken van Ziyech stelt Ajax voor een gigantisch probleem", zegt chef-sport Marcel van der Kraan. "Dan moet je alternatieven bedenken, mocht Antony tóch vertrekken. Dan hoor je de naam Justin Kluivert. PSV heeft zich gemeld voor Anwar El Ghazi, en die naam zingt ook rond in Amsterdam, maar dat is geen Ziyech."

Vanwege het mogelijk afhaken van Ziyech, bestaat de kans zomaar dat Ajax een overstap van Antony tegenhoudt. "Dan is Ajax ook wel sterk in de overtuiging van: Antony moet blijven. Dat speelt wel mee in de beslissing om zo moeilijk te doen over Antony. In het strijdplan van Schreuder wil hij mensen met snelheid en diepte op de flanken. Iemand als Steven Berghuis heeft dat minder en komt sneller op de plek van Dusan Tadic op 10 uit. El Ghazi en Kluivert hebben dat wat meer. Ziyech heeft dat wat minder, maar hij heeft zich wel bewezen bij Ajax en wordt gezien als het beste alternatief", besluit Van der Kraan.