Ten Hag waarschuwt: 'Betekent niet dat je altijd moet spelen als je captain bent'

27 augustus 2022 om 08:54

Harry Maguire mag zich langzaam zorgen gaan maken bij Manchester United. De centrale verdediger werd aan het begin van het seizoen aangewezen als captain, maar dat is volgens manager Erik ten Hag geen garantie voor een basisplaats.

Dat meldt The Athletic. Maguire geldt als één van de leiders bij United, maar hij is niet de enige. De Engelsman zat op de bank tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Liverpool (2-1). “We hebben een groep met leiders en Harry hoort daar ook bij, net als Bruno (Bruno Fernandes, red.). Bruno deed het goed als captain, hij brengt veel energie in het team.”

De aanvoerdersband is volgens Ten Hag geen garantie op een plek bij de eerste elf. “Wanneer je captain bent betekent dat niet dat je altijd moet spelen”, luiden de teksten van de Nederlander, die over de concurrentie begint. “Zeker niet wanneer je ook Varane in je elftal hebt. Het statuur van Varane is enorm en ook fysiek gezien maakt hij nu stappen.

Wie de aanvoerder gaat zijn bij de volgende wedstrijd van United, is nog de vraag. The Mancunians nemen het zaterdag op in en tegen Southampton. De aftrap van het duel is om 13.30.