'Newcastle geeft niet op: Ajax kan aanzienlijk verhoogd bod op Álvarez verwachten'

27 augustus 2022 om 09:37

Newcastle United wil zich maar wat graag versterken met Edson Álvarez. De club die in handen is van steenrijke Arabieren, zou veertig miljoen euro over hebben voor de middenvelder van Ajax.

Dat melden Mexicaanse media. Het is geen nieuw nieuws dat Álvarez de nieuwe versterking van Newcastle moet gaan worden. Die kans lijkt echter klein, aangezien trainer Alfred Schreuder geen spelers meer wil zien vertrekken. "We hebben nu heel veel spelers verkocht. Dat is in de laatste jaren niet gebeurd. We hebben er dusdanig veel verkocht dat ik ervan uit ga dat er niemand meer weggaat. Het zou voor ons niet goed zijn als we nog een basisspeler verkopen", klonk het eerder al in gesprek met ESPN.

Dat lijken The Magpies toch lak aan te hebben. Volgens Mexicaanse media zou de club zo’n veertig miljoen euro willen bieden op de Mexicaans-international. Geld is geen probleem voor Newcastle. De club spendeerde tot nu toe al voor 136 miljoen euro. Ruim twee derde van dit bedrag komt door het aantrekken van twee spelers: Alexander Isak kwam afgelopen vrijdag over van Real Sociedad, terwijl Sven Botman eerder al werd weggekocht bij LOSC Lille voor 37 miljoen euro.