Engelse kranten positief gestemd over man van de wedstrijd Martínez en Malacia

28 augustus 2022 om 08:52
Laatste update: 28 augustus 2022 om 08:57

Lisandro Martínez speelde volgens de Engelse media een sterke wedstrijd tegen Southampton. Hoewel zijn lengte nog altijd ter discussie staat, spreken de statistieken in zijn voordeel. Ook Tyrell Malacia werd door de kranten geprezen.

Martinez kwam voor ruim vijftig miljoen over van Ajax en werd in de wedstrijd tegen Southampton verkozen tot man van de wedstrijd. The Daily Mail en Sky Sport gaven de Argentijn een acht voor zijn optreden. De Manchester evening News gaf de verdediger een zeven voor zijn solide optreden. 'Hij verdiende de waardering van de United-fans,' schreef de krant. Martínez won tot nu toe 83 procent van zijn luchtduels in de Premier League. Kalidou Koulibay en Rubén Dias wonnen minder luchtduels, ondanks het feit dat ze groter zijn dan de Argentijnse mandekker.

The Daily Mail en Sky Sport gaven Malacia een zeven voor zijn optreden tegen The Saints. Hoewel de Nederlander onzorgvuldig was in zijn passing hield hij wel Mohamed Elyounoussi onder de duim en was hij in verdedigend opzicht sterk te noemen. The Telegraph is van mening dat Malacia zijn kans gegrepen heeft. ‘Malacia lijkt een enorme verbetering ten opzichte van wat er voorheen op linksback stond. Hij is snel, wendbaar en moeilijk te passeren met zijn telescopische benen en uitstekende slidings.'