Ferdinand doet oproep aan fans: 'Antony zal niet direct 'fire' zijn'

30 augustus 2022 om 07:13
Laatste update: 30 augustus 2022 om 07:38

Rio Ferdinand heeft de verwachtingen die zijn ontstaan door het prijskaartje dat Antony met zich meebrengt, getemperd. Het clubicoon van Manchester United voorspelt aan de hand van drie voorbeelden aan dat de Braziliaan tijd nodig heeft.

Voor een bedrag van maximaal honderd miljoen euro gaat de Braziliaanse aanvaller de oversteek maken van Ajax naar de Engelse topclub. "Kijk naar Grealish vorig jaar", zegt Ferdinand in zijn eigen podcast FIVE. "Hij was niet dezelfde Grealish die bij Aston Villa speelde. Zo'n transfersom kan zwaar wegen."

De oud-verdediger denkt dat hoge transfersommen ten koste kan gaan van de 'vrijheid' waar spelers mee spelen. "Het kan het prijskaartje zijn dat zwaar weegt, de druk en de aandacht om in de schijnwerpers te staan en een nieuwe omgeving van club, cultuur én een team dat ze niet gewend zijn."

Ferdinand denkt dan ook dat Antony zijn volledige potentieel nog lang niet benut heeft en predikt dus geduld. "Verwacht niet dat hij binnenkomt en vanaf de eerste dag absoluut fire zal zijn."