Malacia en Martínez concurreren om Speler van de Maand-titel bij United

30 augustus 2022 om 16:30
Laatste update: 30 augustus 2022 om 16:33

De goede start van Lisandro Martínez en Tyrell Malacia bij Manchester United is niet onopgemerkt gebleven. De verdedigers zijn door The Mancunians genomineerd voor Speler van de Maand augustus.

Dat maakte Manchester United bekend via het officiële twitterkanaal. Malacia en Martínez zijn samen met Raphaël Varane genomineerd om speler van de maand augustus te worden bij de Engelse grootmacht.

Martínez maakte deze zomer voor 58 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United en veroverde direct een basisplaats bij de ploeg van Erik ten Hag. Tegen Brighton & Hove Albion (0-2 verlies) en Brentford (4-0 verlies) waren de optredens van de Argentijn nog weifelend, maar tegen Liverpool (2-1 winst) en Southampton (0-1 winst) blonk Martínez uit met Varane aan zijn zijde.

Ook Malacia kende een stroeve start. De linksback kwam over van Feyenoord en veroverde niet direct een basisplaats. Tegen Brighton en Brentford mocht de Oranje-international invallen, maar tegen Liverpool en Southampton begon Malacia in de basis. De back maakte een dusdanige indruk dat het hem op deze persoonlijke nominatie komt te staan.

Varane kwam net als Malacia de laatste twee duels pas aan spelen toe vanaf het begin. De Fransman vormde samen met Martínez een sterk centrum van de verdediging.