'Toen ik hoorde dat PSV interesse in mij had, was ik direct enthousiast'

31 augustus 2022 om 17:56

Anwar El Ghazi is naar eigen zeggen 'ontzettend blij' om voor PSV te gaan spelen. De aanvaller rondde op Deadline Day zijn overstap van Aston Villa naar de Eindhovenaren af.

"De lach die ik vandaag op mijn gezicht heb, zegt alles", steekt El Ghazi van wal op de site van zijn nieuwe werkgever. "Vanaf het moment dat ik hoorde dat PSV geïnteresseerd in me was, was ik enthousiast. Ik beeldde me direct in hoe het zou zijn om hier in Eindhoven te spelen en het gevoel dat ik daarvan kreeg, was goed. De club sprak daarnaast uit ontzettend veel vertrouwen te hebben in mijn kwaliteiten."

Uit gevoerde gesprekken met trainer Ruud van Nistelrooij en technisch directeur John de Jong kwam naar voren dat het duo het 'erg' ziet zitten in El Ghazi. "We hebben dezelfde doelen voor ogen en ik denk dat ik van waarde kan zijn voor dit team. Ik ben hier om consistenter te worden, doelpunten te maken, assists te leveren en om te vechten voor het kampioenschap. De trainer heeft aangegeven graag met mij aan de slag te gaan om dat voor elkaar te krijgen. Ik doe er al heel mijn carrière dag in dag uit alles aan om te presteren en dat mag iedereen ook hier weer van mij verwachten."

El Ghazi verliet Ajax in 2017 voor negen miljoen euro en tekende een contract bij het Franse OSC Lille. Twee jaar later volgde een transfer naar Aston Villa. Het afgelopen half jaar kwam de multifunctionele aanvaller met weinig succes uit voor Everton. PSV betaalt naar verluidt 2,5 miljoen euro aan de The Villans.