Ten Hag en United winnen ook bij Leicester, goal Sancho geeft doorslag

1 september 2022 om 22:53
Laatste update: 1 september 2022 om 22:59

Erik ten Hag heeft zijn ook zijn derde overwinning met Manchester United te pakken. The Mancunians wonnen door een goal van Jadon Sancho met 0-1 bij Leicester City

Manchester United begon veelbelovend aan het duel met Leicester City. In de tiende minuut resulteerde het goede spel in een eerste kans voor Christian Eriksen. Leicester-doelman Danny Ward kon eenvoudig redding brengen. Twaalf minuten laten scoorde United de 0-1. Marcus Rashford speelde de bal naar Sancho, die Ward omspeelde en koeltjes binnenschoot. Eriksen en Sancho kregen daarna nog schietkansen. Leicester kwam daarentegen niet tot grote kansen. Het bleef 0-1 voor rust.

Na rust kreeg United het wat lastiger met de ploeg van manager Brendan Rogers. In de 49e minuut kreeg Leicester een kans via James Maddison, maar David de Gea kon redding brengen. In de 65e minuut mocht diezelfde Maddison aanleggen voor een vrije trap na een overtreding van Scott McTominay, maar de Engelsman schoot in de muur. Beide ploegen zakten daarna ver weg. Leicester maakte het spel en United zakte in, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen niet meer.

In de 83e minuut leken The Mancunians op 0-2 te komen door een omhaal van Cristiano Ronaldo, maar de bal zeilde naast. In de slotfase kreeg United nog een kans via James Justin, maarde rechtsback schoot hoog over. Het bleef uiteindelijk bij 0-1. 

United heeft nu negen punten uit vijf duels in de Premier League en staat daarmee op de vijfde plaats.