Malacia maakt indruk: 'Zoals ik Van Gaal ken, is hij de favoriet voor die plek'

2 september 2022 om 08:54

Tyrell Malacia liet donderdagavond maar weer eens zien waarom Manchester United hem heeft gekocht. De linksback maakte een goede indruk in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Leicester City is volgens analytici de nummer één linksback van Oranje.

Nigel de Jong en Simon Cziommer waren de analytici voor ViaPlay tijdens de wedstrijd met Leicester. De voormalig Oranje-international kijkt graag naar Malacia. “Ik ben weg van hem, hoewel hij in Nederland voor de verkeerde club heeft gespeeld”, grapt De Jong. “Ik hou van jongens met pit en gif, hij beschikt over bravoure en durft naar voren te gaan. Malacia is heel slim en weet goed hoe hij zichzelf moet positioneren en ballen moet inspelen. Hij heeft zijn positie wel echt verdiend; hij staat boven Luke Shaw.”

Door zijn goede prestaties in de Premier League, denkt De Jong dat Malacia wel eens een basisplaats kan gaan krijgen op het WK in Qatar. “Als ik Van Gaal een beetje ken en ik weet welke persoonlijkheden hij graag heeft in een team... Dan is Malacia een favoriet voor hem. Owen Wijndal en Daley Blind van Ajax kunnen op die positie spelen, maar met de bravoure en energie en de dynamiek die Malacia heeft, is hij een favoriet voor mij op die positie.”

Analist Cziommer is het eens met zijn collega. “Malacia krijgt steeds meer onder de knie dat hij op het middenveld kan meevoetballen. Daley Blind kan dat ook. Maar nu Malacia dat ook gaat brengen, met zijn gif, staat hij boven Wijndal al. Op dit moment heeft hij de juiste combinatie voor een linksback van Oranje”, aldus de voormalig AZ- en Twente-middenvelder.