Bassey lijkt fit genoeg: Schreuder neemt 24 man mee naar Liverpool-uit

12 september 2022 om 11:13
Laatste update: 12 september 2022 om 11:25

Ajax heeft de selectie voor het uitduel met Liverpool bekendgemaakt. Alfred Schreuder heeft 24 spelers meegenomen voor de trip naar Engeland en ook Calvin Bassey is van de partij. De verdediger viel nog geblesseerd uit tegen sc Heerenveen (5-0).

In de laatste minuten in de wedstrijd tegen de Friezen ging Bassey geblesseerd naar de kant. De Rangers FC-aankoop lijkt echter tijdig hersteld voor de clash op Anfield, aangezien Ajax via de officiële kanalen communiceert dat de Engelse Nigeriaan onderdeel uitmaakt van de spelersgroep.

Maandag vertrok Ajax richting Liverpool voor het tweede duel in de groepsfase van de Championds League. Dinsdag nemen de Amsterdammers het om 21.00 uur op Anfield op tegen The Reds. Liverpool kwakkelt met de vorm en ging in het eerste duel van de groepsfase snoeihard onderuit bij SSC Napoli: 4-1. Ajax deed het beter en won in eigen huis met 4-0 op overtuigende wijze van Rangers FC.

De selectie van Ajax:
Keepers: Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg, Jay Gorter;
Verdedigers: Jurriën Timber, Calvin Bassey, Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch, Daley Blind, Jorge Sánchez, Lisandro Magallán, Youri Baas;
Middenvelders: Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Florian Grillitsch, Youri Regeer, Kristian Hlynsson;
Aanvallers: Mohammed Kudus, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Lucas Ocampos, Lorenzo Lucca.