Sinisterra de schlemiel bij ongelukkig Leeds

2 oktober 2022 om 19:48
Laatste update: 3 oktober 2022 om 12:01

Luis Sinisterra heeft Leeds United zondagavond geen goede dienst bewezen. De oud-Feyenoorder en Colombiaans international ontving vlak na rust zijn tweede gele kaart en moest daardoor vroegtijdig het veld verlaten.

Ondanks het feit dat ‘The Peacocks’ dus vrijwel de gehele tweede helft met een man minder speelden, wisten ze in eigen huis wel stand te houden tegen Aston Villa: 0-0. Trainer Jesse March stelde Sinisterra, die dit seizoen al goed was voor twee competitiedoelpunten, als linkermiddenvelder op in een 4-2-3-1-formatie. Achter hem was er plaats voor Nederlander Pascal Struijk, die net als Sinisterra dit seizoen van vaste waarde is. Ex-Ajacied Ramus Kristensen startte als rechtsback.

Jammer voor Leeds, dat voortvarend aan de wedstrijd begon. Sinisterra gaf in de eerste helft nog een afgemeten voorzet op Rodrigo, die net tekort kwam om de 1-0 binnen te schieten. Zijn eerste gele kaart kwam als gevolg op het doelbewust neerhalen van John McGinn. De tweede werd gegeven voor het blokkeren van een snel genomen vrije trap.