'Gakpo meest waardevolle speler Eredivisie, gigantische stijging voor Simons'

11 november 2022 om 10:21

Volgens het toonaangevende Transfermarkt.de is Cody Gakpo inmiddels samen met Jurriën Timber de waardevolste speler van de Eredivisie. Uit een rapport dat de datawebsite heeft gepubliceerd wordt de waarde van de PSV-aanvaller getaxeerd op 45 miljoen euro.

Dat is net zoveel als Ajax-verdediger Jurriën Timber, die ten aanzien van het laatste verschenen rapport niet in waarde is gestegen of gedaald. In de top-drie van de lijst wordt gecompleteerd door Ibrahim Sangaré, die een marktwaarde van 35 miljoen euro vertegenwoordigd. Daarnaast zijn de kelderende marktwaardes van Ajacieden het meest in het oogspringend.

'De grootste verliezers zijn te vinden bij de recordkampioenen uit Amsterdam, waar enkele van de vele nieuwkomers tot nu toe teleurstellen', stelt Transfermarkt in de publicatie. Daarnaast is de stijging van Xavi Simons (van acht naar achttien miljoen euro) gigantisch. "Hij begon zijn eerste volledige seizoen bij de profs als een komeet en toont puur enthousiasme in grote wedstrijden", zegt Kevin Lux, contentmanager bij Transfermarkt. De hoge notering van Ajax-bankzitter Lucas Ocampos is eveneens opvallend.

De top-tien van de lijst:

  1. Cody Gakpo - 45 miljoen euro
  2. Jurriën Timber - 45 miljoen euro
  3. Ibrahim Sangaré - 35 miljoen euro
  4. Edson Álvarez - 35 miljoen euro
  5. Steven Bergwijn - 27 miljoen euro
  6. Orkun Kökcü - 27 miljoen euro
  7. Calvin Bassey - 18 miljoen euro
  8. Lucas Ocampos - 18 miljoen euro
  9. Xavi Simons - 18 miljoen euro
  10. Jesper Karlsson - 16 miljoen euro

Bekijk de volledige lijst met marktwaardes van Eredivisie-spelers hier.