Weghorst wederom belangrijk voor Besiktas en 'geniet interesse vanuit Manchester'

Wout Weghorst van Besiktas zou in de belangstelling staan van Manchester United
7 januari 2023 om 19:34
Laatste update: 7 januari 2023 om 19:40

Wout Weghorst heeft opnieuw zijn stempel gedrukt bij Besiktas. In de thuiswedstrijd tegen Kasimpasa wonnen de Turken met 2-1 door een doelpunt van de Nederlander. Na afloop komt een wel heel spannend gerucht naar buiten dat Manchester United interesse zou hebben in de spits.

Volgens meerdere internationale media is een huurovereenkomst tussen Besiktas en The Red Devils namelijk dichtbij. Manager Erik ten Hag is na het vertrek van Cristiano Ronaldo momenteel zoekende naar een nieuwe nummer negen. Weghorst zou perfect in het plaatje passen van de wensen van de Nederlander. De geboren Tukker speelde vorig seizoen nog in de Premier League. In 20 wedstrijden voor Burnley wist hij tweemaal te scoren.

De vorm van Weghorst is in ieder geval uitermate goed. Op het WK scoorde hij tweemaal als invaller in de kwartfinale tegen Argentinië. Zaterdagavond werd hij vlak voor rust weggestoken door Nathan Redmond, om vervolgens via de hand van de Kasimpasa-doelman vanuit een lastige hoek raak te schieten. Hij staat momenteel op acht goals en vier assists in de Turkse Süper Lig.

Eerder werd ook Vincent Aboubakar genoemd als nieuwe aanwinst van Manchester United. De Kameroener werd bij Al-Nassr gedwongen uitgeschreven door de komst van Cristiano Ronaldo. Er moest ruimte worden gemaakt in de selectie, omdat het in Saoedi-Arabië niet is toegestaan om meer dan acht buitenlanders te contracteren.